fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:09

Пореден ден на протести в Скопие

Междувременно Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и върховният представител по външната политика и сигурността на ЕС Жозеп Борел излязоха с обща декларация в подкрепа на стартирането на преговорите със Скопие за присъединяване към блока

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

И днес продължават протестите срещу преговорната рамка и френското предложение в Скопие. Те са на фона на влизането на документа в парламента.

Неделната демонстрация премина без напрежение и с традиционните плакати „Ултиматум-не, благодаря“, знамена със звездата от Вергина и лозунги “Все пак ще победим”, “Спрете българизацията”.

Бившият посланик на страната Мартин Треневски говори пред парламента и нарече френското предложение опит за заличаване на македонската нация.

Малко над час продължи протеста, като множеството освиркваше  всяко споменаване на имената на македонски политици и на френския президент Еманюел Макрон. 

Междувременно Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и върховният представител по външната политика и сигурността на ЕС Жозеп Борел излязоха с обща декларация в подкрепа на стартирането на преговорите със Скопие за присъединяване към блока.

В нея те подчертават, че интегрирането на Северна Македония и Албания към европейското семейство е от ключово значение за единството на цяла Европа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img