Със серия от протести започва новата работна седмица. Първи недоволството си със спиране на работа за един час изразиха работещи в Националната и Регионалните здравни каси в страната. 

Исканията на работещите са две – да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в Касата.

По изчисления на Синдиката на административните служители в КТ “Подкрепа” е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояват да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г. Оттам са категорични, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще преустановят плащанията към договорните партньори на Касата – болници, аптеки, лични лекари и др.

През целия ден има апел да не се зареждат горива от бензиностанциите в знак на недоволство срещу високите цени. 

В 18 часа жители на Горубляне излизат на протест, като от днес до петък всеки ден ще блокират движението на кръстовището на бул. Цариградско шосе с “Павел Красов” и “Димитър Пешев”. Недоволството им е предизвикано от факта, че нямат достъп до имотите си, както и че повече от 30 години не са обезщетени за признатите им за собственост, но невъзстановени в реални граници терени, намиращи се под панелни блокове, ТЕЦ-София, бившите социалистически предприятия, изградените булеварди, детски градини, училища, паркове, градинки и др. 

В 19:30 часа пред Министерския съвет ще се проведе поредна демонстрация на граждани с искане на оставката на премиера Кирил Петков. Причините – неконтролируемата инфлация, безпрецедентното поскъпване на храните и горивата, нарастващ процент на бедните българи, в комбинация с назначаване на кадри на ГЕРБ на още по-високи позиции, нареждане на свои на държавната хранилка, невиждана шуробаджанащина и подготвяно национално предателство по темата Северна Македония. Промяната продължава, но става все по-лошо, а скоро ще стане и нетърпимо, твърдят организаторите. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here