fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:28:55
неделя | 29.05.2022 | 01:28:55
16.8 C
София

Поне половината българи са оптимисти за 2022 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Едва 14% от българите смятат, че отминаващата година е била добра за България, но близо половината гледат по-скоро с оптимизъм към следващата 2022 г. Това сочат данни от проучване на агенция “Тренд” , реализирано по поръчка на вестник “24 часа”. Изследването е реализирано в периода между 1 и 7 декември.

Въпреки тежката година, която изпращаме заради продължаващата пандемия и икономическата несигурност, повече от половината българи са били щастливи през 2021 година, като това важи най-вече за по-младите и по-заможните хора.

Що се отнася до ситуацията в България, едва 14 на сто от сънародниците ни оценяват годината като добра, а 79 процента са на мнение, че изпращаме лоша и тежка година.

Българите са заредени с оптимизъм за предстоящата 2022 година, сочат данните на “Тренд”. Близо два пъти повече са оптимистите, според които България я очаква по-добра година.

Резултатите от последните парламентарни избори оказват влияние върху нагласата в това отношение. Ясно личи, че привържениците на ПП, ИТН и ДБ декларират видимо по-високи нива на оптимизъм за предстоящата година.

В личен план нивата на оптимизъм са по-високи. Повече от половината анкетирани очакват една по-добра 2022, според 18 процента тя ще е по-лоша.

Оптимистичните нагласи, както за България, така и в личен план са на отчетливо по-високи стойности в сравнение с очакванията през миналата година по това време.

Явно в края на 2021 година виждаме по близо края на един труден период, както за страната ни, така и за всеки един от нас, обобщават анализаторите.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук