fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:52

Полша арестува 100 мигранти на границата с Беларус

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Полските сили са задържали група от около 100 мигранти, които са се опитвали да пресекат границата от Беларус през миналата нощ. Това съобщи полското министерство на отбраната, цитирано от “Франс прес”.

Ведомството уточни в “Туитър”, че беларуски сили първо са извършили разузнаване и “най-вероятно” са повредили оградата от бодлива тел по границата.

“Тогава беларусите принудиха мигрантите да хвърлят камъни по полските войници, за да ги разсеят. Опитът за преминаване на границата се случи на няколкостотин метра”, уточняват полските военни.

Инцидентът е станал близо до село Дубице Церкиевне.

Видеозаписи, публикувани от полското министерство на отбраната, показват как полски войници обграждат голяма група хора, приклекнали в гориста местност през нощта до бодлива тел.

Смята се, че хиляди мигранти са близо до границата на ЕС от страна на Беларус, надявайки се да преминат.

ЕС обвини Беларус, че изкуствено създава кризата, като насърчава мигрантите да идват в страната с обещанието за лесно преминаване в Европейския съюз.

Беларус отрича това и настоява Полша да приеме мигрантите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img