fbpx
More

  Половин София остава без топла вода за два дни

  Близо половината от абонатите на “Топлофикация София” ще останат без топла вода за два дни. Това стана ясно след изпратеното съобщение от дружеството.

  Във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавния системен оператор „Булгартрансгаз“ на участък от газопреносната мрежа, ще спре подаването на природен газ към ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне”, ОЦ “Люлин” и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи. Без прекъсване ще работи само ТЕЦ “София-Изток”.

  Топлоподаването ще бъде спряно от 8:00 ч. на 10.10.2021 г. (неделя) до 08:00 ч. на 12.10.2021 г. (вторник), съобщават от “Топлофикация”.

  Така без топла вода остават кварталите “Люлин”, “Борово”, “Лозенец”, “Красна поляна” и голяма част от центъра на столицата.

  Ще остане да работи единствено ТЕЦ “София- Изток”, който захранва източните квартали като “Дружба”, “Младост”, Студентски град, “Дървеница”, “Гео Милев”, “Редута”, както и централната част до “Орлов мост”.

  Извънредните ремонтни дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон, допълват от Топлофикация София.