-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:22:21
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:22:21

Половин София остава без топла вода за два дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Близо половината от абонатите на “Топлофикация София” ще останат без топла вода за два дни. Това стана ясно след изпратеното съобщение от дружеството.

Във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавния системен оператор „Булгартрансгаз“ на участък от газопреносната мрежа, ще спре подаването на природен газ към ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне”, ОЦ “Люлин” и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи. Без прекъсване ще работи само ТЕЦ “София-Изток”.

Топлоподаването ще бъде спряно от 8:00 ч. на 10.10.2021 г. (неделя) до 08:00 ч. на 12.10.2021 г. (вторник), съобщават от “Топлофикация”.

Така без топла вода остават кварталите “Люлин”, “Борово”, “Лозенец”, “Красна поляна” и голяма част от центъра на столицата.

Ще остане да работи единствено ТЕЦ “София- Изток”, който захранва източните квартали като “Дружба”, “Младост”, Студентски град, “Дървеница”, “Гео Милев”, “Редута”, както и централната част до “Орлов мост”.

Извънредните ремонтни дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон, допълват от Топлофикация София.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук