-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:38:13
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:38:13

Полк. Невяна Митева е кандидатът за вицепрезидент на проф. Герджиков

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Полк. Невяна Митева ще бъде кандидатът за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков, публикува bTV. Информацията все още не е официално потвърдена. Тя е полковник от въоръжените сили, председател на Сдружението на жените военнослужещи и бивш пиар на Военновъздушните сили (ВВС), като е била и специалист в “Човешки ресурси” във ВВС.

Полковник Невяна Митева е шампион по плуване. Завършила е Националната спортна академия и държи рекордите по плуване “бътърфалй” на 100 и 200 метра. Участвала е в Олимпийските игри в Сеул през 1988 година. Като състезател по плуване има над 120 медала, множество купи и отличия.
Законът за отбраната и въоръжените сили позволява на военнослужещите да се кандидатират за президент и вицепрезидент. Ако кандидатът е издигнат от политическа сила, той бива уволнен от деня на регистрацията му като кандидат. Ако военнослужещият е издигнат от Инициативен комитет, какъвто се очаква да бъде случаят с полк. Митева, кандидатът излиза в неплатен отпуск и се връща на стария си пост след изтичането на неговия мандат.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук