fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:24:00
петък | 27.05.2022 | 02:24:00
17.8 C
София

Полицията в Ню Йорк продължава да издирва стрелеца от метрото в Бруклин

Десет души са били ранени директно от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира върху мъж, наел ван на компанията U-Haul, предаде Ройтерс.

Полицаи и федерални агенти продължават да издирват днес мъжа, който вчера използва димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пътници и избяга. Атаката бе извършена в натоварените сутрешни часове на деня на станция на метрото в квартал “Сънсет парк” в Бруклин. 

Полицията съобщи, че десет души са били ранени директно от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането или са пострадали в суматохата, настанала при нападението и опита на пътниците да се измъкнат от изпълнения с дим вагон.

Полицията заяви на пресконференция, че се очаква всички ранени да оцелеят. Освен това властите обявиха награда от 50 хиляди долара за информация, която би била от полза за залавянето на заподозрения за атаката, за когото се смята, че е действал сам.

Разследването се фокусира върху ван на компанията U-Haul, намерен часове след атаката, паркиран на улица в Бруклин. Властите са установили, че ванът е бил нает от човек на име Франк Джеймс, за когото се смята, че е наел превозното средство във Филаделфия.

Засега не се знае какъв е мотивът за нападението в метрото, но разследващи са се натъкнали на няколко публикации в социалните мрежи, свързани с човек на име Франк Джеймс, в които се говори за бездомниците и за кмета на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс. Главният детектив Джеймс Есиг заяви, че разследващите не са сигурни дали 62-годишният Франк Джеймс е свързан с атаката в метрото, отбелязва Асошиейтед прес. Проверяват се публикации на Джеймс в социалните мрежи заради които властите са засилили охраната на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс. Според представителя на полицията комисар Кийчант Сюъл публикациите са “тревожни”, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук