4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:41:23
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:41:23

Полицията глобява шофьорите от протеста на пътностроителните фирми

От МВР уточняват, че в някои случаи ще задават "и други въпроси" към призованите водачи, които са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Полицията ще глоби шофьорите на тежкотоварни камиони, които протестираха през последните два дни пред Министерския съвет. Това съобщиха от МВР, като уточниха, че ще им бъдат издадени наказателни постановления.  

В момента тече процесът по призоваването на шофьорите на камиони в районните полицейски управления. 

От МВР посочват, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на наредбата за организация на движението на територията на Столична община, с която се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. 

Снимка: Владимир Христовски

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби. 

От полицията грижливо допълват, че в някои случаи органите на реда ще задават и други въпроси към призованите водачи, които са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук