fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:59

Полицаите у нас продължават с протестите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Полицаите у нас няма да спрат протестите си. Това стана ясно в Пловдив, след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР. На националното съвещание полицаите излязоха с декларация, в която заявяват, че „не приемат политиката по доходите в МВР и сектор “Сигурност”, провеждана от управляващата коалиция, съобщи NOVA.

„МВР не приема начина, по който започва реформирането на МВР и ако продължи да се отдалечава от записаното в Програмата за управление на  България, ще се противопостави активно. Възлага на Управителния съвет при липса на договаряне по тези проблеми да продължи протестната кампания на СФСМВР с всички възможни средства“, се казва в декларацията.

Недоволството на полицаите е срещу ниското заплащане и условията на труд. Протестиращите настояват за поне 20% увеличение на основните заплати и се обявиха против поредната, според тях, реформа „на парче“.

 Припомняме, че пожарникарите са разтревожени от неяснотата около идеята за изваждането на структурата от системата на МВР и обособяването й като самостоятелна държавна организация. Към исканията им се присъединиха  служителите на жандармерията и надзиратели, работещи в арестите и затворите у нас.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img