fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:16

Показват отровни змии и гущери на изложба в Бургас

Билетите са с цени от 5 лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Екзотични и отровни змии и гущери от различни райони на света ще бъдат показани на изложба в Бургас. Тайнственият и интересен свят на влечугите ще оживее в изложбата “Snake House”, съобщиха от районната администрация. Изложбата включва 27 терариума. Посетителите могат да разгледат изложението от 1 март до 15 април в експозиционен център „Флора“, зала 1.

Посетителите ще имат възможност да научат интересни подробности и факти от живота на различните видове, сред които са „Горска кобра” от африканските горски райони; Пясъчни отровници – известни като ефи; Гюрза – змията с най – скъпата отрова.

Сред интересните екземпляри е и най-големият гущер „Тегу” в България, с внушителната дължина от 1.20 метра. В изложбата намират място още Каскавела, най-смъртоносната гърмяща змия; Тексаска гърмяща змия албинос – единствения по рода си екземпляр на Балканите. Черноврат варан – миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо.

Билетите са с цени от 5 лв. за възрастни; 3 лв. за ученици и пенсионери; 2 лв. за деца под седем години и безплатно за хора с увреждания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img