fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:50:08
петък | 27.05.2022 | 03:50:08
17.8 C
София

Подписаха Указа за закриването на специализираното правосъдие в България

Това става седмица, след като депутатите приеха промените в Закона за съдебната власт, с които окончателно се закриват специализираните звена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев и министърът на правосъдието Надежда Йорданова подписаха указа, с който се прекратява работата на специализираното правосъдие. Това съобщи във “Фейсбук” правосъдният министър.

Това става седмица, след като депутатите приеха промените в Закона за съдебната власт, с които окончателно се закриват специализираните звена. Промените предвиждат и отпадане на кариерните бонуси и описват преминаването на започнатите дела в традиционните съдилища.

“Днес, в качеството си на министър на правосъдието и “пазител на държавния печат” подписах Указа за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от 47-то Народно събрание на 14 април 2022 г., с който се закриват Специализираният наказателен съд, Апелативният специализиран наказателен съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура”, пише Йорданова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук