fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:32:18
събота | 21.05.2022 | 14:32:18
26.8 C
София

По 200 евро ще получат пенсионерите в Гърция преди Великден

Стартира и програмата за държавна помощ при закупуване на гориво

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

По 200 евро ще получат пенсионерите и гражданите с ниски доходи в Гърция за Великден, заяви говорителят на правителството Янис Иконому, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Имерисия“. Парите ще бъдат изплатени непосредствено преди празника – на 20 или 21 април.

В рамките на тази седмица ще бъде отворена и платформата, по която ще може да се подават заявления по програмата на правителството за подпомагане на домакинствата в закупуването на гориво.

По думите на Иконому руската инвазия в Украйна предизвиква сериозни икономически и социални последствия за света и специално за Европа, а правителството на Кириакос Мицотакис предприема серия от действия на национално и европейско ниво за овладяване на кризата.

От септември до момента гръцкият кабинет е отпуснал финансови субсидии в размер над 4 милиарда евро, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук