fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:40

Плаж в България реши проблема с хвърляне на фасовете в пясъка

За първи път тази година ваканционният комплекс "Терма вилидж" е носител на престижния "Син флаг"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В Кранево, един от най-красивите плажове в България, разположен на близо 30 км. от Варна и Добрич, реши проблема с хвърлянето на фасове в пясъка. Статистиката показва, че всяка трета цигара бива изхвърлена на улицата или на плажа. По време или след края на сезона доста концесионери и еко организатори вършат акции за разчистване на плажната ивица у нас.

На плаж “Кранево Север”, прочут като “Терма вилидж” и отстоящ единствено на километър от курорта “Албена”, са сложени пластмасови фунийки, които пушачите могат да употребяват по време на своя престой на плажа. Гостите вземат фунийката с капаче и я забиват в пясъка.

В нея изтърсват пепелта си, когато пушат, а при овакантяване на плажа изхвърлят боклука в коша и връщат фунийката на дървената подложка, с цел да може идващите гости да я употребяват.

За първи път тази година ваканционният комплекс “Терма вилидж” е носител на престижния “Син флаг”, който се дава на най-чистите плажове в цял свят. На него са забити знамената на България, ЕС, хотелската компания и на организацията “Син флаг”.

За чужденците има табели с информация за плажа, а за хората с увреждания има изградени пътеки, по които могат да лесно да стигнат до морето.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img