fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:58

Платформата Twitter даде под съд Елон Мъск

Делото е заведено в съда в Делауеър, който специализира в този род спорове. Адвокатите на Twitter твърдят, че искат съдът да предотврати следващи нарушения на споразумението и да го задължи да изпълни договорените условия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Платформата Туитър заведе дело срещу мултимилиардера Илон Мъск, за да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, която договориха в края на април, след като той заяви че ще се откаже от покупката.

Съдия от специализиран съд в щата Делауеър ще трябва да определи, дали мултимилиардерът може да се откаже от споразумението за придобиване на социалната мрежа, което предвижда обезщетение от 1 милиард долара в случай на отказ.

Делото е заведено в съда в Делауеър, който специализира в този род спорове. Адвокатите на Twitter твърдят, че искат съдът да предотврати следващи нарушения на споразумението и да го задължи да изпълни договорените условия.

Спекулациите твърдят, че той се опитва да свали цената с този ход. Акциите на Туитър паднаха с 34% от април.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img