fbpx
29.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:04

Плащаме за махането на скоба от автомобила вече и през мобилно приложение

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Центърът за градска мобилност пусна нова услуга. Тя позволява с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на автомобил със скоба. За да може да се възползвате от новото улеснение, е необходимо да изтеглите мобилното приложение Sofia Plus. То изисква еднократна регистрация. Това каза за NewsONE Румяна Милова от дружеството.

„Това освен, че е облекчение за хората, то е и в помощ на глухите, които досега нямаше как да се свържат с екипа, за да дойде и да им свали скобата, и най-вероятно са търсели помощ от друг човек“, коментира Милова преимуществото на новата услуга.

Няма да има нужда вече водачът да стои до автомобила и да чака мобилния екип „Скоби“, защото веднага след заплащане на глобата и отстраняване на „скобата“, той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от „скоба“ на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и работи както с Android, така и iOS.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here