fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:42:50
събота | 28.05.2022 | 12:42:50
21.8 C
София

Пламен Тончев: Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж, вече са отстранени

Единият от уличените е началник на сектор, а другият е началник на отдел

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж, работят в една дирекция и вече са отстранени от работа. Това каза на брифинг председателят на ДАНС Пламен Тончев. Единият от уличените е началник на сектор, а другият е началник на отдел. Двамата работят в агенцията повече от пет години и досега са определяни като добри служители, предаде БНТ.

От Държавна агенция “Национална сигурност” са уведомили прокуратурата, когато са събрали достатъчно данни за дейността на уличените, за да може да се образува досъдебно производство. През последните години агенцията е цел за руското разузнаване, анализират от ДАНС. Според Тончев ще има още руски дипломати, обявени за нежелани в нашата страна.

По-рано днес от специализираната прокуратурата потвърдиха, че разследват за шпионаж в полза на Русия двама служители на средно ръководно ниво в ДАНС и служител на българско министерство, различно от МВР, на пост “над средно ръководно ниво”. Спецпрокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на ДАНС и служител на българско министерство

“Става въпрос за случай на шпионаж, разкрит в следствие на активната работа на ДАНС. Това е престъпление против републиката. Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни, затова на този етап не можем да разкрием много подробности”, обяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук