fbpx
More

  Пламен Шалъфов: Минималната работна заплата няма да бъде замразявана за следващите 3 години

  Вярвам, че пакетът от мерки като цяло е доста добър, каза депутатът от "Продължаваме промяната"

  „Минималната работна заплата няма да бъде замразявана за следващите 3 години. Това беше записано в средносрочната рамка на Министерство на финансите. Още с коалиционното споразумение е поет ангажимент тя да продължи да расте и предстои да бъде предложен механизъм за автоматичното ѝ покачване.“

  Това каза в ефира на БНТ депутатът от “Продължаваме промяната” Пламен Шалъфов. Някои от антикризисните мерки, които вчера предложиха управляващите, изискват законодателни промени все още няма ясен срок от кога реално ще заработят. Други обаче ще влязат в сила от първи юли заедно с актуализацията на бюджета, уточни той.

  „Управляващата коалиция все още не е готова с проекта за актуализация на бюджета, но това ще се случи в обявените срокове,“ заяви Пламен Шалъфов.

  “Вярвам, че пакетът от мерки като цяло е доста добър. Разбира се, по всяка мярка може да се дискутира какъв точно да е форматът ѝ, дали да не е в сила за по-дълъг или за по-кратък срок и какъв ще е ефектът върху бюджета, но за мен това са по-скоро второстепенни въпроси,” коментира той.

  Дали ще се наложи нов пакет мерки наесен все още не е ясно. Към момента управляващите не предвиждат тегленето на нов заем.