fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:34

Пламен Шалъфов: Има риск нулевият ДДС на хляба да не влезе в сила от 1 юли

Депутатът от „Продължаваме Промяната“ вярва, че управляващите ще успеят

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

„Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли, но вярвам, че ще успеем”.

Това каза в ефира на NOVA Пламен Шалъфов, депутат от „Продължаваме Промяната” и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите му е възможно, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде „изядено”. Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 ст./л. 

Шалъфов сподели, че минималната работна заплата няма да се увеличи за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите.

„Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерството на финансите”, заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат съкратени. Той подчерта, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана.

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. „Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат”, обяви народният представител.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here