fbpx
More

  “Писък” в кината през януари

  Филмът ще бъде в кината на 14 януари 2022 г.

  През 1996 година легендарният хорър маестро Уес Крейвън (“Очите на скалите”, “Кошмари на Елм Стрийт”) и сценаристът Кевин Уилямсън (“Знам какво направи миналото лято”, “Факултетът”) пренаписаха правилата на жанра и промениха завинаги облика на съвременния хорър със световния боксофис хит “Писък”. Филмът даде начало на успешната едноименна поредица и представи на света една от най-емблематичните икони на слашъра – “Гоустфейс”, който на 14 януари 2022 г. се завръща на големия екран в изцяло нов Писък.
  25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…


  Оставайки верен на феновете на оригинала, по подобие на “Хелоуин” от 2018 г., “Писък” продължава историята на Сидни Прескот, като в същото време отваря поредицата за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място, запазената марка на франчайза – постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните.
  Режисьори на “Писък” са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели), по сценарий на Джеймс Вандербилт (“Зодиак”, “Невероятният Спайдър-мен”) и Гай Бизик (“Докато смъртта ни раздели”, “Castle Rock”). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи се завръщат звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.
  Писък ще огласи кината на 14 януари 2022 г.