fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:15

Певецът Ар Кели съди затвора, в който е настанен за 100 милиона долара

R&B изпълнителят е зад решетките вече две години

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Певецът Ар Кели подаде иск срещу затвора в Бруклин, в който е настанен, след като бе осъден на 30 години лишаване от свобода заради сексуални престъпления, предаде Ройтерс. Изпълнителят твърди, че неоснователно е бил поставен под засилено наблюдение заради опасения, че може да посегне на живота си след получаването на присъдата на 29 юни. 

В оплакването, подадено до федералния съд в Бруклин, 55-годишният ар енд би изпълнител, носител на множество отличия, твърди, че затворническата управа го е поставила под наблюдение “по чисто наказателни съображения” и защото е “важен” затворник. 

Адвокатката на Кели цитира прокурор, който заявил, че според юридическите съветници на затвора, по указание на психологическия отдел Ар Кели е поставен под наблюдение заради редица причини като възраст, вид на престъплението, известност и присъда. 

Изпълнителят на “I Believe I Can Fly” твърди, че “суровите условия”, при които е поставен, са довели до “тежък психически стрес” и това се равнява на жестоко и необичайно наказание, което нарушава Осмата  поправка на конституцията на САЩ. Той иска компенсации и възстановяване на щети за сума, чийто размер не се посочва, макар че според внесените документи става дума за 100 млн. долара, пише БТА.

Кели, чието пълно име е Робърт Силвестър Кели, е сред най-известните личности, осъдени за сексуално насилие в рамките на кампанията на движението срещу сексуален тормоз #Азсъщо. Обвиненията срещу него бяха, че се е възползвал от известността и богатството си, за да примамва жени и непълнолетни момичета с цел секс. Той беше признат за виновен по обвиненията в сексуален тормоз, в ръководене на мрежа за сексуална експлоатация на млади хора, включително и на непълнолетни в продължение на десетилетия, както и в рекет.

Ар Кели е в затвора от юли 2019 г. Той вероятно ще бъде преместен в място за лишаване от свобода в Чикаго, където през август предстои да се изправи отново пред съда по обвинения в детска порнография и възпрепятстване на правосъдието.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img