fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:59:19
петък | 27.05.2022 | 18:59:19
28.8 C
София

Петролът поскъпна в азиатската търговия след спирането на руския газ за Полша и България

И двата референтни сорта повишиха цената си с около 3% вчера при силно колеблива търговия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Петролът поскъпна в азиатската търговия днес на фона на засиленото геополитическо напрежение след спирането на руските газови доставки за Полша, докато надеждите за икономически стимули в Китай подсилиха перспективите за търсенето, предаде Ройтерс. 

Сортът “Брент” от Северно море прибави 44 цента или 0,4 на сто до 105,43 долара за барел. 

Американският лек суров петрол поскъпна с 12 цента или 0,1 на сто до 101,82 долара. 

И двата референтни сорта повишиха цената си с около 3 процента вчера при силно колеблива търговия, като пазарът беше раздвоен между безпокойствата за доставките и търсенето заради прекъсването на подаването на руски газ и влошаващите се световни икономически перспективи.

“Спирането на газовите доставки не е нова новина, но това става в момент, когато опасенията от стагфлация отново се засилват”, посочи в докладна записка Стивън Инес от Ес Пи Ай “Асет мениджмънт”.

Международният валутен фонд вчера предупреди, че икономическите перспективи за Азия очертават опасност от стагфлация в контекста на войната в Украйна, поскъпването на суровините и икономическото забавяне в Китай, което създава значителна несигурност, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук