Главният редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков се включи към комитет, който внесе подписка в Народното събрание за връщане на хартиената бюлетина при провеждането на избори. 

“Тази инициатива е аргументирана от простия факт, че се отнема Конституционно право да гражданите да гласуват по избор. Приказките, че това е политически аргументирано, че това е някаква инициатива, инспирирана от нещо тайно и задкулисно задкулисно, не са верни – Конституцията определя мотивите за тази инициатива и нищо повече. Отнето е правото на избор на българския гражданин”, заяви Блъсков в ефира на предаването Патарински LIVE по NewsOne. 

“Задължителното машинно гласуване е против европейските ценности, защото правата на гражданите са водещ приоритет. Правото да избираме как да гласуваме беше задраскано, защото след това доведохме един частни фирми, които доставиха машините, след това едни частни колективи направиха софтуера. Едни частни групички, които от тук и от там докараха машини, които намирахме в камиони насам-натам, пък те бяха за резервни части. Направихме една добре програмирана далавера, която ни докара това чудо на главите, наречено Кирил Петков и компания”, смята той.

Целия разговор на журналиста Димитър Патарински с главния редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков гледайте във видеото.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here