fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:33

Петков: ТЕЦ „Брикел“ замърсява 15 пъти над нормата (ВИДЕО)

ТЕЦ” Брикел” е с намален с 20 % капацитет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Премиерът в оставка Кирил Петков ще изиска доклад от ДАНС, за да се установи кой е действителният собственик на ТЕЦ „Брикел“ и дали е налице връзка с г-н Христо Ковачки, която не е декларирана по надлежния ред. Вчера Петков направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово. С него беше и министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, който преди няколко дни не беше допуснат до обекта. От нея стана ясно, че ТЕЦ” Брикел” замърсява атмосферния въздух с над 15 пъти над нормата, въпреки че капацитетът му е бил намален до 20%.

Вицепремиерът Борислав Сандов от своя страна изтъкна, че през последните шест години срещу ТЕЦ «Брикел» има 51 наказателни постановления. Голяма част от тях не са обжалвани на втора инстанция и Сандов допусна, че вероятно са написани така, че да падат в съда.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img