fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:27

Петков ще води разговори с ИТН, но ако Слави Трифонов не взема решения

Премиерът в оставка за първи път участвал в заседание на НС, където има класифицирана информация

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Продължаваме промяната” продължава да води разговори с различни депутати от групата на ИТН. Петков обясни, че сега вече се преговаря при ясна програма и ясни срокове. Единственото условие е Слави Трифонов да не взима решенията.

“Всичко това е толкова логично с тези хора, дори да кажат “не”, но да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становище, така че много се надявам, че парламентарните групи ще влязат в такъв диалог. Единственото ми условие разбира се, е господин Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения от тяхна гледна точка”, заяви Петков, цитиран от БНР.

Утре официално ще бъде открит интерконекторът между България и Гърция, заяви пред журналисти Петков след закритото заседание на НС за доставките на газ.

“Когато говорим за отговорни решения във връзка с енергетиката, за цени, договори и доставчици и когато искате да разберете всичко, което е толкова важно за България и успехите, които постигна това правителство, е невероятно лицемерие да не присъстваш в зала, подчерта той, цитиран от БНТ

Петков съобщи, че за първи път участва в изслушване, където има класифицирана информация за търговски договори и за цени, а депутатите от ГЕРБ, които са поискали отговори по темата, не са присъствали в пленарна зала.

“Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно”, обясни той по повод решението на депутатите от ГЕРБ, които напуснаха пленарна зала, след като стана ясно, че изслушването по тяхна инициатива ще е при закрити врата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img