fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:40

Петков: Отпадането на зеления сертификат зависи от броя на ваксинираните

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Когато кризата отмине и имаме ваксинирано население, зеленият сертификат ще стане ненужен. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на днешния парламентарен блицконтрол.

“Няма задължителна ваксинация. Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация, докато аз съм министър-председател”, увери Петков.

Премиерът отбеляза, че статистиката от последните седмици също доказва нуждата от ваксинация срещу COVID-19.

“Вчера 72-ма души са починали, от тях само двама са били ваксинирани”, посочи Петков. Той подчерта, че държавата не разполага с точни данни за фалшивите зелени сертификати.

Премиерът коментира и заявеното намерение от партията “Възраждане” да организира протест с искането за отпадане на зеления сертификат.

“Бил съм на всички протести, не ни е страх от протести. Приветствам всеки гражданин, който има нещо против нашата политика, да изрази своето мнение”, каза той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img