fbpx
More

  Петков: Няма да взема каквото и да било решение за РСМ без подкрепата на парламента

  Няма да взема каквото и да било решение за РСМ без подкрепата на парламента. В това увери премиерът Кирил Петков, който коментира въпроса за ветото, наложено от България на Република Северна Македония. Петков заяви, че същото ще каже и в сряда, когато се очаква да бъде на посещение в Брюксел.

  “Докато не се вземе решение от НС, аз не мога да кажа да или не по тази тема – вдига ли се, не се ли вдига ветото. Аз винаги държа на думата си. Обещал съм на българския народ, обещал съм на българския парламент и ще го спазвам”, заяви той.

  Премиерът изрази недоумение от това, че народните представители са изгубили цял ден, за да отстранят председател на парламента Никола Минчев.

  “Ако тази четворна новосформирана коалиция продължава да изразходва тази обществена енергия и собственото си време за казуси дали хора като Никола Минчев да остане председател на НС, аз не нищо не мога да кажа за този парламент в този му формат”, коментира премиерът.

  Според него, ако обаче успеят да преодолеят вота и намерят още 6 депутата, той е оптимист за бъдещето.

  “Не може да се каже от този момент какво ще се случи следващата седмица в българския парламент. Ние ще дадем всичко от себе си”, увери той.

  Петков обяви, че ще продължи да говори с всички депутати и ще ги убеждава защо е важно да застанат от правилната страна на историята.

  Премиерът вместо да коментира за внесеното френско предложение в НС, поздрави президентът Румен Радев за рождения му ден и призова държавният глава да се вслуша в думите на хората, които са го подкрепили на площада.