fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:02:34
неделя | 29.05.2022 | 01:02:34
16.8 C
София

Петков към новия си македонски колега: Очаквам да работим за разбирателство

Димитър Ковачевски встъпи официално в длъжност вчера

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят Кирил Петков поздрави новия македонски премиер Димитър Ковачевски за встъпването му в длъжност и пожела успех на правителството в Скопие, информира правителствената пресслужба.

“Очаквам заедно да работим за нов конструктивен диалог и разбирателство в интерес на двустранните ни отношения, чието развитие е от голяма полза за гражданите на България и на Република Северна Македония”, изтъква премиерът Петков.

Той отбелязва, че позицията на страната ни по европейската перспектива на нашия близък съсед Република Северна Македония е последователна и ясна. Според него добросъседството може да донесе сериозни позитиви не само за двете държави, но и за целия регион.

Утре се очаква Кирил Петков да бъде на посещение в Скопие.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук