fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:50:07
четвъртък | 26.05.2022 | 17:50:07
26.8 C
София

Петков и Шолц обсъдиха енергийната сигурност в Европа и доставките на газ

Те са обсъдили също така и интеграцията на Западните Балкани и процеса на сътрудничество с Република Северна Македония

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят Кирил Петков е провел телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц, съобщават от правителствената пресслужба. Двамата лидери са обсъдили войната в Украйна.

Премиерът Петков е информирал германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника. Той е коментирал и възможността Варна да бъде логистичен център за жито и подчерта значението на превантивните мерки на европейско ниво срещу рисковете от продоволствена криза в следствие на войната. 

Акцент в разговора е била и енергийната сигурност в Европа, включително мерките, които страните от ЕС предприемат за осигуряване на газовите доставки. 

Петков и Шолц са обсъдили също така и интеграцията на Западните Балкани и процеса на сътрудничество с Република Северна Македония.

“България е убедена, че бъдещето на региона е в семейството на Европейския съюз”, подчерта министър-председателят Кирил Петков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук