fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:43:25
неделя | 29.05.2022 | 02:43:25
16.2 C
София

Петков: Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май

Премиерът още веднъж увери, че газоподаването към потребителите не е спряно или намалено

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков обяви, че енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това той заяви след среща с представители на работодателските организации по темата за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

Министър – председателят обясни, че българското правителство работи много усилено, за да може да има ясни доставки на газ на цени, които да не са различни от тези, които биха дошли през алтернативата “Газпром”.

“От друга страна оценяваме рисковете, които войната може да донесе на България, на Европа и даже на света. Обсъдихме различни варианти, така че да сме готови и да име предвидимост за българския бизнес и работниците в него”, заяви още той.

Петков изрази надежда страната ни да не бъде лошо изненадана с предстоящите ценови нива на газа. Надяваме се да няма повишение, но тези неща тепърва се договарят. Само няколко дни са отминали, откакто се случи новата ситуация, каза той за спрените доставки от страна на руската “Газпром”.

Премиерът още веднъж увери, че газоподаването към потребителите не е спряно или намалено.

По-рано през деня Петков се срещна и с фирми от транспортния сектор, на която също бяха обсъдени цените на горивата, но срещата приключи със скандал, след като премиерът им казал, че той командва и им посочил вратата. На това от бранша ще отвърнат с национален протест, защото смятат, че той не е държавата, а човекът, който трябва да решава проблеми.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук