fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:51

Пети ден на протести в Скопие срещу приемане на “френското предложение”

Шествието тръгна от сградата на правителството по моста на Вардар. Около площад "Скендербег" група младежи започнаха да  замерят с твърди предмети преминаващия протест

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Напрежението в Скопие не стихва вече пети ден поред. 

Инцидент беляза началото на протеста снощи. Шествието тръгна от сградата на правителството по моста на Вардар. Около площад “Скендербег” група младежи започнаха да  замерят с твърди предмети преминаващия протест. 

Намесата на полицията спря сблъсъка между агитките, но според свидетели от групата, извън колоната на протестиращите се е чул изстрел.

По късно стана ясно, че е задържан 40 годишен стрелец, който не е бил участник в протеста.

Преди началото на протеста, лидерът на ВМРО- ДПМНЕ Християн Мицкоски повтори исканията и призова за масовост на протестите, осъждайки насилието. 

Протестното шествие, предвождано от тъпани и транспаранти “Ултиматум – не, благодаря” и “С фашисти не се преговаря” продължи да дефилира по улиците 

Пред парламента беше изгорен голям плакат със снимките на депутатите от управляващата коалиция с надпис “Народни предатели”. Петата поредна вечер на протести премина почти спокойно.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img