fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:38:41
четвъртък | 26.05.2022 | 04:38:41
16.7 C
София

Петър Витанов: Не вярвам БСП да напусне коалицията

Според него позицията, че страната ни може да е неутрална, е спекулативна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България участва с оръжие в Украйна и това е ясно на всички партии – и отляво и отдясно. Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ евродепутатът от БСП Петър Витанов. Според него позицията, че страната ни може да е неутрална, е спекулативна и се ползва по-скоро за вътрешнополитически цели.

“В България това, което не приемат социалистите – това е лицемерие, защото докато министъра на икономиката отрича, виждаме как командващият украинската армия благодари за оръжието. България участва в абсолютно всички решения на ЕС и НАТО за Украйна. България участва с оръжия. Повтарям – участва! Ето, например, има един механизъм Peace facility -1,5 млрд. е гласуван от ЕС за военна и хуманитарна помощ.

Така че от тази гледна точка България е солидарен член и позицията спрямо Русия е абсолютно ясна. Извинявайте, но тезата за неутралитет е спекулативна и позицията е ясна от всички партии – било то отляво или отдясно. Ясно е кой е агресора и кой е жертвата и това за неутралитета се ползва по-скоро за вътрешнополитически цели,” каза Витанов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук