30.11.2022 | сряда | 02:29

Петър Москов: Трябва ново качество в българската десница

Публикувано:

Сподели поста:

Когато изборът е между социалистите на Радев и социалистите на Нинова, десният човек няма избор. Не може да избираш между управлението на два социалистически клана. Защото коалицията между ПП, БСП и ДБ е големият повод за гордост на социалистическата партия днес. Това правителство за целия си мандат не взе нито едно дясно решение, не приложи нито една дясна политика и социалистите на Нинова с право се гордеят с това. ПП се превърна в младежкото БСП, а как да повярваш на ДБ, че ще извършат депутинизация в общо управление с БСП?

България трябва да излезе от това социалистическо блато. Единствените верни решения на сегашната криза може да предложи само силно дясно консервативно управление.
Галопиращата инфлация е основният проблем в момента. Той идва от високите цени на енергоносителите. Затова вярното решение е да отстраним причините, които изкуствено завишават цените на енергоносителите. Това става в 3 стъпки:

Да премахнем зависимостта си от Кремъл и Газпром, защото те използват газа за политическо изнудване, а не за нормална търговия.

Веднага да започнем програми за собствен добив на енергоносители, както правят Румъния и Турция до нас и да се откажем от поетия ангажимент да затворим ТЕЦ-овете си след две години.

Да изискаме в Зелената сделка незабавно да се премахне фалшивия данък върху въглеродните емисии, което ще намали с 200% цената за индустрията, а от там ще паднат и всички останали цени.

Тези стъпки могат да бъдат направени само от дясно консервативно управление. Защото социалистите и зелените либерали са точно тези, които вкараха Европа в енергийния капан на Путин. Те затвориха собствените ни енергоизточници, те унищожиха собственото ни европейско производство, те превърнаха газа в оръжие срещу Европа в ръцете на Кремъл.

Гласуването за ГЕРБ не е решение. Българската десница има нужда от качествено нова дясна партия, вдясно от ГЕРБ. В момента политическият дебат е изкривен силно вляво и увлича и ГЕРБ в лява риторика. КОД е партията, която поставя истинските десни решения на вниманието на гражданите и така връща нормалността в политическото пространство. Нашата цел е обединение около постигане на архизадачите на посткомунистическата десница:

Декомунизация и лустрация, за да премахнем посткомунистическия октопод, който изсмуква икономиката и манипулира политиката.

Категорично скъсване на зависимостта от Кремъл, която ни обрича на корупция и бедност.

Спиране на всякакви социалистически практики държавата да раздава пари на калпак и да се меси в пазара, което деморализира обществото и убива икономиката.

КОД е катализаторът, който ще доведе до дясно обединение около правилните консервативни решения.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...