30.11.2022 | сряда | 02:55

Петър Москов, КОД: Десницата живее с вярата, левицата или я осмива или я употребява

Публикувано:

Сподели поста:

Един от фундаментите на консервната десница е защитата на християнските ценности. Това са всъщност ценностите, върху които е изградена европейската цивилизация.
Отношението към вярата е базово по оста ляво-дясно.

Десницата живее с вярата, левицата осмива и се бори с вярата или я използва за собствени светски цели.
Противниците на вярата са противниците на десницата.

Тези, които използват вярата за отвратителните си политически цели са противници на десницата.

В това отношение българската проевропейска левица и българската постсъветска левица са противниците.

Първите налагат подмяна на християнските ценности с извратени неомарксистки искания и обвиняват православните християни, които не приемат това в ретроградност.

Вторите им предлагат срещу това, фалшивото убежище на сферата на зависимост на Кремъл. Фалшиво, защото там не е домът на вярата, там християнството и църквата са просто гориво в адските котли на един авторитарен режим.

Ако всичко това Ви звучи абстрактно, ето два цитата. Първият е за това как православната вяра се използва като аргумент за убийството на други православни.
Вторият е истинският глас на вярващия.

1.Патриарх Кирил: “ Ако умрете за страната, Вие ще бъдете с Бог, в слава и вечен живот.“
2.Свещенник Николай Платонов: „Казвам това на онези, които все още виждат и чуват. Пазете се от властта на един нечовек, който ще се задържа на власт на всяка цена и на олтара на суетата си ще пожертва стотици хиляди-вашите деца и децата на съседна държава. Бог вече не е тук!“

Толкова, който разбрал-разбрал!

Това, което съм разбрал аз е, че свободният българин живее с вярата в душата си и божието слово му дава сила, спокойствие и надежда.

И това няма да се промени от напъните на модерните леви богоборци или на децата на тези, които взривяваха църкви и убиваха свещенници.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...