fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:38

Пещерата “Леденика” заплашена да остане без стопанин

Опасността е заради спор между общинската и областната администрация във Враца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пещерата “Леденика” е заплашена да остане без стопанин. Причината за това е спор между общинската и областната администрация във Враца. Той се заражда през 2021 г., когато настоящият стопанин заявява, че иска да му бъде продължен договорът. Това той прави месеци преди контрактът да изтече през ноември.

“Подадохме си документите през областния управител до Министерския съвет, след което последва една сага. Сега разбирате, че до тук са 10-11 месеца, в които държавата не ни отговаря нищо”, каза зам.-кметът Александър Владимиров.

Той разказа, че в момента текат преписки за това къде отиват парите от входни такси и дали те са форма на държавна помощ.

Областния управител Стефан Красимиров заяви в ефира на NOVA, че никой няма намерение да остави пещерата без стопанин, който да я отваря за посетителите, да ги разхожда и да се грижи за осветлението в нея, както и за събитията, които се провеждат в нея и парка пред нея.

“Аз съм казал и пред кмета на общината, и пред общински съветници, че моето лично мнение е, че обектите публична държавна собственост следва да бъдат предоставени на Община Враца. Тя е и единственият орган с капацитет да ги управлява и да ги ползва за развитие на туризма”, каза той.

Сега пещерата работи, но новият Министерски съвет ще трябва да реши кой ще я стопанисва. Неизвестно е дали няма и да пропаднат планираните до края на календарната година културни и туристически събития.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img