fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:53:16
четвъртък | 26.05.2022 | 17:53:16
26.8 C
София

Песков: Русия може да спре газа не само за България и Полша, ако плащанията не бъдат в рубли

Доставките ще бъдат възстановени, ако страните започнат да плащат в рубли, допълни той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи вероятността и други страни освен България и Полша да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли, предаде ТАСС. 

“С наближаването на срока за плащанията за газа, ако някои потребители откажат да плащат по новата система, то указът на президента Владимир Путин разбира се ще се изпълнява”, каза говорителят на президентската администрация. 

Доставките за Полша и България ще бъдат възстановени, ако страните започнат да плащат в рубли, допълни той. 

“Плащане в надлежната форма ще бъде основание за продължаване на доставките”, каза Песков. 

На въпрос дали се планират контакти на Путин с колегите му от тези страни за обсъждане на ситуацията, говорителят отговори: “Не се планират”, допълва БТА. 

Необходимостта да се премине към плащания в рубли за руския газ е била продиктувана от това, че от Русия са били откраднати “значителни по сума резерви”, допълни той.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук