fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:33

Пернишки квартал остана на сухо

На протест излязоха 250 души

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пернишкият квартал “Бяла вода” остана без вода за цяла седмица. Разгневените граждани заплашват  с гражданско неподчинение.

На протест излязоха 250 души. От ВиК ги увериха, че се работи по отстраняването на проблема. Гражданите на квартала твърдят, че нямат вода, защото захранващата водна мрежа е остаряла и негодна.

Зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев също беше на протеста. Той каза, че от ВиК съобщили на общината, че ще отстранят проблема, но по думите му е недопустимо, въпреки че язовирът и кварталният резервоар са пълни, хората да нямат вода. “Дружеството, което експлоатира тази мрежа, би трябвало да залага много по-адекватни мерки в инвестиционната си програма”, смята Кръстев. Общината била подменила рекордните 60 км водопровод още през 2020 г., през 2021 г. – още 20, а за тази година са заложили 5 млн. собствени средства.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img