fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:06:47
четвъртък | 26.05.2022 | 17:06:47
27.8 C
София

Пентагонът: Новите американски оръжия за Украйна започнаха да пристигат

САЩ ще започнат да обучават украински военни как да използват оръдията М777

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Първите пратки от новия транш американска военна помощ за Украйна вече са пристигнали на границите на страната, за да бъдат предадени на украинската армия, съобщи Пентагонът. Четири самолета от САЩ пристигнаха вчера в региона с различна бойна техника.

В следващите 24 часа се очаква и пети полет, заяви високопоставен представител на американското военно ведомство, цитиран от Франс прес.

Новият транш от военната помощ за Украйна на стойност 800 милиона долара бе обявен миналата седмица от президента на САЩ Джо Байдън.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби подчерта, че първата доставка е била извършена 48 часа след подписването на президентския указ, разрешаващ изпращането на тези оръжия. По думите му това е станало безпрецедентно бързо.

Кърби каза, че в идните дни военните, разположени на източния фланг на НАТО след началото на руското нашествие, ще започнат да обучават украински военни как да използват оръдията М777, артилерия от най-ново поколение, която САЩ решиха да предоставят за пръв път на украинската армия.

Тези учения ще се вършат извън територията на Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук