fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:16:52
четвъртък | 26.05.2022 | 20:16:52
25.8 C
София

Пентагонът: Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили е бил на фронта в Донбас

Представителят на САЩ заяви, че в продължение на няколко дни миналата седмица Валерий Герасимов е бил в района

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов е бил миналата седмица на фронта в Донбас в Източна Украйна, твърди неназован високопоставен представител на Пентагона, предаде Франс прес. Той обаче не може да потвърди слуховете, че Герасимов е бил ранен.

Представителят заяви, че в продължение на няколко дни миналата седмица Герасимов е бил в Донбас. “Не мислим, че той все още е там. Мислим, че си е тръгнал и че се е върнал в Русия. Не можем да потвърдим информациите, според които той е бил ранен”, заяви представителят.

Съветник на украинския вътрешен министър Антон Герашченко заяви вчера, че много руски офицери са били засегнати при експлозия в Изюм, в Източна Украйна и добави, че Герасимов е бил там.

Представителят на Пентагона заяви, че руските сили имат ограничен напредък в битката си с украинците в Донбас и определи този напредък като анемичен. Според него руснаците например са поели контрол върху села и после са го изгубили. Руските военни били деморализирани и страдали от хаотично командване, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук