fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:29:41
сряда | 25.05.2022 | 00:29:41
18.2 C
София

Пенсионерите не трябва да подават заявление за еднократната добавка от 75 лева

Програмата ще бъде отворена в началото на януари и ще работи до края юни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Националният осигурителен институт (НОИ) уточнява, че пенсионерите над 65 годишна възраст, решили да се ваксинират, няма нужда да подават заявление за изплащане на еднократната добавка от 75 лв.

Тя ще се начислява автоматично и ще им бъде изплатена заедно с пенсиите за месец февруари.

Снимка: ВМА

Кирил Петков: 75 лв. добавка за всеки ваксиниран пенсионер | NewsONE

Новата мярка беше обявена от министър-председателя на 23-ти декември.

“Надеждите са, че ако до началото на февруари ваксинираме допълнително 300 000 души над 65 години, това би трябвало да облекчи и възможността за запълване на болниците в следващата ковид вълна с един много осезаем процент”, посочи премиерът.

Програмата ще бъде отворена в началото на януари и ще работи до края юни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук