fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:44

Пекин “санкционира” Нанси Пелоси заради посещението й в Тайван

Въпреки сериозната загриженост и твърдото противопоставяне, тя настояваше да посети острова, намесвайки се сериозно във вътрешните работи на Китай, пише в съобщение до медиите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пекин въведе санкциии срещу председателя на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси и най-близките членове на нейното семейство, в отговор на нейните определени като “злонамерени” и “провокативни” действия, заяви днес китайското външно министерство, предаде Ройтерс.

“Въпреки сериозната загриженост и твърдото противопоставяне на Китай, Пелоси настояваше да посети Тайван, намесвайки се сериозно във вътрешните работи на Китай, подкопавайки суверенитета и териториалната цялост на Китай, потъпквайки политиката на единен Китай, и застрашавайки мира и стабилността в Тайванския проток”, каза в изявление говорител на външното министерство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img