fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:10

Пекин извика посланика на САЩ заради посещението на Нанси Пелоси

Се Фън е окачествил посещението на Пелоси като "шокираща" стъпка и е предупредил, че тя ще има "изключително сериозни последствия"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Посланикът на САЩ в Пекин Никълъс Бърнс беше извикан в китайското външно министерство. Причината – посещението на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайван, предават информационните агенции.

Заместник-министърът на външните работи на Китай Се Фън е изразил недоволството си от случилото се и е посочил, че Вашингтон трябва да спре да провокира, и да спре да подкрепя силите за независимост на острова. Той е окачествил посещението на Пелоси като “шокираща” стъпка и е предупредил, че тя ще има “изключително сериозни последствия”.

“Китай няма да остане без реакция”, заяви Се Фън, цитиран от агенция Синхуа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img