fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:17:49
четвъртък | 26.05.2022 | 17:17:49
26.8 C
София

Патриарх Неофит: Нека бъдем мъдри и добри

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В тежкото изпитание на пандемия нека да бъдем мъдри и добри, да се молим за лекарите и за всички, които се борят за здравето и запазването на човешкия живот! Това призова Негово Светейшество Патриарх Български и митрополит Софийски – Неофит, който отправи обръщение към българския народ в навечерието на Рождество Христово.

“Подражавайки на Господа, ще бъдем достойни и да го посрещнем с радост в деня на Неговото пресветло Рождество! Мирът и любовта на Богомладенеца Христа да бъдат с всички нас и светлината на Рождеството да огрява изобилно сърцата и мислите ни, храмовете и нашите домове!”, отправи благослов Патриархът.

“Страданието, болката и мъката да не ни карат да се съмняваме в правото слово на Господ, а във всяко изпитание да виждаме възможност за подражание на Христа в изява на онази любов към ближния, която сам той ни показа.”

“Бог дойде за да изцери всяко страдание, да изтрие всяка сълза, нека му подражаваме”, призова още Негово Светейшество.

На богослужението в патриаршеската катедрала присъства министър-председателят Кирил Петков със съпругата си. В храма бяха дошли много вярващи, за да съпреживеят заедно празничната литургия за Бъдни вечер.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук