fbpx
More

  Пътният бранш поиска оставката на регионалния министър и график за изплащане на заработените суми

  Протестиращите се заканиха от сряда протестът да стане постоянен и да разположат фургони пред МС

  Пътностроителни фирми протестират пред Триъгълника на властта в София. Те блокираха движението по бул. “Дондуков” и ” бул. “Цар Освободител”. Недоволството им е заради неизплатени суми за свършена работа и неуважителното отношение на ресорния министър.

  Снимка: Георги Златев , Браншова камара “Пътища”

  Протестиращите настояват за оставката на арх. Виолета Комитова и изготвяне на график, по който да бъдат разплатени дължимите им суми от държавата.

  Снимка: Близо 200 тежкотоварни камиона са паркирани в центъра на София от протестиращите

  “Единственият начин, по който държавата, която ни е възложила тези ремонти, да ви благодари, е само през разплащане на вашия труд”, заяви Георги Златев от Българската браншова камара”Пътища”, които са организатори на протеста.

  Снимка: Очаква се протестът да завърши след 12,30 часа

  Над 200 тежкотоварни камиона са в центъра на София.

  Снимка: Протестиращите настояват за оставката на служебния регионален министър

  Протестиращите отказват да водят преговори с регионалното министерство, докато то са оглавява от министър Комитова.

  Снимка: Движението в центъра на София е блокирано

  “Миналата седмица се опитахме да откликнем на поканата на една госпожа. Изпрати покана, явихме се. Всички заедно мръзнахме на студа и на дъжда докато стане уреченият час. В Министерството влезе група от представляващи камарата и собственици на 5 от най-големите пътно-строителни фирми в страната. Явното непознаване на бранша, на най-първините норми за поведение и разбира се неотложните служебни ангажименти затрудниха госпожата да слезе два етажа по-надолу и да се срещне с тези хора, да се опита да намери диалога, който тя каза, че търси. Да се опита да намери диалога, който премиерът Янев й възложи да потърси”, каза той и добави, че и с това Комитова не се е справила.

  Снимка: Владимир Христовски

  Той коментира, че днес са на протеста заедно с тяхната механизация, заставайки със своите лица и лога на фирмите им, за да не се заблуждава регионалният министър, че някой се крие. Златев каза още, че вече оставвката й не се иска от браншовата камара “Пътища”, а от строителната камара и целия бранш. Той подчерта също така, че няма разцепление в бранша, както в петък е твърдяла Комитова.

  “Днес ние показваме с над 3000 човека и с над 200 машини, че пътният бранш е по-обединен от всякога, че пътният бранш е задено и ще устоява исканията си за нейната оставка”, каза още той.

  Златев изрази съмнение, защо Комитова иска среща с всяка фирма на “четири очи”.

  “Има нещо да договаря? Какво точно? Нека да каже! Човек, който иска прозрачност прави срещи с всички, които откликват на поканата, а не само с избрани”, заяви той и добави, че браншът ще е на площада докато Комитова не освободи поста.

  Златев посочи още, че ако до сряда не бъдат изпълнени исканията им ще направят лагер от фургони пред Министерския съвет.