fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 12:42

Пътните строители остават в протестна готовност

Все още не ясно кога и как фирмите ще получат исканите възнаграждения

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пътните строители остават в стачна готовност, а протест днес няма да има. Това заяви пред БНТ Петя Стоянова от “Автомагистрали” – Черно море.  

Тя обясни, че днешният протест е бил по повод обещанието до 8 октомври “Автомагистрали” – Черно море да получат 9 млн. и 200 000, което е 1/4 от дължимата сума. “Това не се случи. Нямахме и никаква форма на комуникация.” Тя подчерта, че по техния договор няма наддоговорени суми и в този смисъл изказването на Виолета Комитова не отговаря на истината. 

Стоянова допълни, че техният договор е за 65 млн. и те не са надхвърлили тази сума. До момента по сметките са преведени 9 млн. и 200 000. Тя допълни, че от февруари до вчерашна дата е имало и частични, междинни плащания. Остава да бъдат преведени 28 млн. 

Петя Стоянова подчерта, че в договора ясно са указани гаранционните срокове и е съобразена с нормативните изисквания за този вид обекти, като по този начин опроверга изказването на Комитова, според която гаранции няма. 

Тя каза още, че остават в протестна готовност, защото не е ясно по какъв начин ще си получат парите. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img