28.11.2022 | понеделник | 03:55

Пътниците на Летище Пловдив ще летят до три нови дестинации

Публикувано:

Сподели поста:

От днес от Летище Пловдив стартират три нови редовни полета. Те ще бъдат до Лондон (Лутън), Меминген и Дортмунт.

До Лондон ще се лети три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък. До Меминген – всеки вторник и събота, а до Дортмунд – сряда и неделя.

На Летище Пловдив вече е в сила зимното разписание. Този месец се изпълняват полети по разписание до Лондон (Станстед). Те са два пъти седмично, в понеделник и петък.

От декември полетите по тази дестинация ще се увеличат с още един, като към тях се добави и сряда.

На 18 декември стартират редовни полети до Дъблин, които ще се изпълняват всеки вторник и събота. От януари до март идната година летището се готви за чартърни полети от и до Тел Авив.

Вчера стана ясно, че държавата окончателно е загубила съдебната битка за новата част от перона на „Летище Пловдив“ ЕАД. Пловдивският апелативен съд се произнесе в полза на частната фирма „Летище Пловдив“ АД.

Така след съдебни дела, продължили шест години, цялото съоръжение – старата част от пистата от 61 752 кв.м., построена през 1982 г. и  47 420 кв.м., положени допълнително през 2009 г., излизат от активите на аерогарата.  

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...