fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:06

Пътни строители отново ще протестират пред МРРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пътни строители, на които държавата дължи пари за изпълнени ремонти, отново излизат на протест пред Министерство на регионалното развитие в София в петък.

Фирма “Автомагистрали – Черно море” има да получава още над 27,6 млн.лв. за ремонт на участък от магистрала “Тракия”, припомнят от синдикалната организация на дружеството.

Към тях се присъединяват и служителите на “ИСА 2000” с неизплатени близо 19 млн.лв.

В позиция до президента, премиера и министър Виолета Комитова, от синдикалната структура на “Автомагистрали – Черно море” поясняват, че предприемат синдикални и граждански действия, за да защитят правата си на български и европейски граждани, да получат трудовите си възнаграждения и да се осигури ритмична дейност в дружеството.

“С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане. Предприемаме тези крайни действия, защото сме обезверени, лишени сме от възможност да работим и да получаваме реални доходи. Ще допуснете ли приблизително 1500 семейства да посрещнат Коледните и Новогодишни празници в бедност и мизерия?”, питат пътните строители.

Те са категорични, че протестните действия ще продължат до получаване на всички изработени с честен труд средства.

През октомври, след множество протести, “Автомагистрали-Черно море” получиха частично плащане от дължимата сума в размер малко над 9 млн.лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img