fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 14:03

Пътни строители отново протестират за неизплатени суми (СНИМКИ)

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пореден протест на работещите в “Автомагистрали – Черно море” се провежда пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Недоволството е заради неразплатени близо 28 млн. лв. за изпълнени ремонтни дейности на магистрала “Тракия” в отсечката между Стара Загора и Чирпан.

Снимка: NewsOne

“Ако смятате, че това е сериозно отношение на министър, дори и служебен – ние не смятаме, че това е нормално. Не си плащаме тока, не си плащаме сметките. Ще посрещнем коледните и новогодишните празници без пари, без средства, без финанси – непоносимо е!”, заявиха протестиращи пред БНР.

В позиция на КНСБ, адресирана до президента, служебния премиер и служебния министър на регионалното развитие се казва, че търпението е изчерпано.

Синдикатите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума.

Снимка: NewsOne

“Последният протест беше на 5 октомври”, припомни Петя Стоянова, секретар на КНСБ в “Автомагистрали – Черно море”.

“Трайно решение на проблема няма, диалог с министерството липсва”, категорична е тя.

Отпуснатата до момента сума е стигнала да се погасят някои просрочени задължения, както и да се изплатят работни заплати за август и септември.

“Сега сме в забава със заплатите за месец октомври, след няколко дни вече и за ноември”, уточни Стоянова.

Снимка: NewsOne

Регионалният министър Виолета Комитова коментира протеста в кулоарите на парламента и каза, че става дума за отношения между частна компания и Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/.

“Тази фирма е част от група фирми, около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора от АМ “Тракия”, но тези 207 млн. лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще”, обясни Комитова.

Тя бе категорична, че МРРБ няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания “Автомагистрали” ЕАД, а не с регионалното министерство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img