fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:12:09
петък | 20.05.2022 | 07:12:09
5.7 C
София

Пътни строители излизат на втори национален протест

Те настояват да им бъде платено за извършените дейности

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Строители излизат на втори национален протест в София. Той е организиран от браншовата камара “Пътища”.

Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и столицата. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад “Народно събрание”, а движението ще бъде затворено в 11.00 часа.

Сред блокираните възлови пътища и кръстовища ще бъдат обходът на Бургас, пътен възел “Коматево” в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала “Тракия”, Айтоският и Ришкият проход и др.

Както и предната сряда, пътните фирми недоволстват от липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева. Те настояват, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.

Решението за плащанията е първа точка в днешното заседание на парламента.

Във вторник комисията по регионална политика прие решение за начина на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук