fbpx
21.4 C
София
12 август 2022 | петък | 23:43

Пътната агенция спира всички ремонти

Причина е „пропуски в документацията за участие“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Агенция „Пътна инфраструктура“  е прекратила всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Министерския съвет.

В своя защита от пътната агенция посочват като причина „пропуски в документацията за участие“. 

На практика с тези си действия тя поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, включително през предстоящия зимен сезон.

През април тази година бяха представени всички обществените поръчки, като целта беше да се премахнат съществуващите договори, а с тях и установените порочни практики.

“Държавата е лишена от пътно поддържане реалистично в следващите от 6 до 7 месеца. Това е времето, технологично необходимо, да се проведе една обществена поръчка. Накърнен и застрашен е общественият интерес и здраве,” заяви заместник-министърът на финансите Андрей Цеков по време на извънреден брифинг във връзка с прекратените от АПИ поръчки за ремонт и поддръжка на пътища.

По думите му, действията и бездействията на Агенция „Пътна инфраструктура” на практика спират всеки един опит за оздравяване на държавната политика в областта на пътищата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img