fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:27:42
петък | 27.05.2022 | 09:27:42
15.8 C
София

Пътна полиция: Очакваме трафикът към София да бъде най-интензивен около обедните часове

Голямото завръщане към столицата е предимно от зимните ни курорти

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Очакваме трафикът към София да бъде най-интензивен около обедните часове. Това заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел “Пътна полиция” в ГДНП. Той добави, че на 1 и 2 януари е имало интензивно движение, но всичко е било спокойно и са отчели два пъти по-малко произшествия, в сравнение с миналата година.

„Движението вчера беше изключително натоварено, такова очакваме да стане и днес, затова полицейските екипи вече са по места, в готовност да помагат и да регулират движението. Навсякъде при входовете на София ще има полицейски екипи, такива ще се движат и в трафика, за да следят за нарушения“, каза Близнаков.

Главният инспектор посочи, че голямото завръщане към столицата е предимно от зимните ни курорти.

“Днес също се очаква натоварено движение, но нека шофьорите, ако попаднат в колона на тунел “Ечемишка”, да изчакат, а не да използват обходния маршрут, защото през него са отклонени тежкотоварните камиони”, съобщи той.

Близнаков каза, че откъм Владая са осигурени две пътни ленти за влизане в София.

Той призова водачите да бъдат внимателни при Мухово по АМ “Тракия” към 46-ия км. в посока Бургас, тъй като участъкът се обезопасява.

Трафикът по АМ “Хемус” пък е пренасочен в другата тръба, където движението е двупосочно. Ограничения има и по АМ “Струма” при 23-ия км в посока Благоевград. Заради ремонт на настилката скоростта там е до 50 км/ч.

Главният инспектор призова водачите да спазват дистанция, да не бързат и да не тръгват в последния момент на път.

От думите му стана ясно, че от 23-ти декември до вчера са заловени над 400 водачи, които са седнали зад волана пияни или след употребата на наркотици.  Сред тях е имало и такива, при които дрегерът е отчел над 3 промила алкохол в кръвта, което по думите на главния инспектор прави шофьора абсолютно неадекватен на пътя.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук